.Blog/Hasznos

Szárazság

A klímakutatók szerint az idei volt az utolsó ilyen „kellemesen hűvös és csapadékos” nyarunk, ennél eztán csak rosszabbakra számíthatunk. Hisszük-e ebben, vagy sem, az tény, hogy most óriási a szárazság. A szárazság témában született fotók közül szeretnék megmutatni néhányat.

A fenti címlapkép Telekes Viki fotója.

2022. augusztus 17.

A Te is lehetsz fotós! közösségnek van egy klubja, ahol heti rendszerességgel feladatokat fotózunk meg. A múlt heti feladat a szárazság volt, melyre ebben a száraz, nyaralós időben is közel 100 fotót töltöttek fel a klubtagok.

Hétfőnkét e-mailben megkapják a klubtagok az új feladatot és jó látni, ahogy azonnal beindul a fantáziájuk. Gondolkodnak, ötletelnek, kreatívkodnak, próbálnak újszerűn megfogalmazott képeket készíteni. De ez nem egyszerű, hiszen jelenleg majdnem háromszáz tagja van a klubunknak, ahol nagyon jól megférnek egymás mellett kezdők és profik, telefonosok és komoly fényképezőgépesek.

A Klub zárt facebook csoportjába hetente több száz, ezer képet töltünk föl, segítünk egymásnak, inspirálódunk egymás képeit látva. Aztán eltelik a feladatra szánt egy hét, mindenki kiválasztja a legjobban sikerült fotóját és feltölti egy szerverre. Ezek lesznek azok a képek, amelyeket élő adásban, vagy egy videóban elemzünk.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert rám már alig van szükség. Hétről-hétre brutálisan jó képek születnek! Azok, akik két éve még nagyon kezdőként indultak, mára olyan fotókat készítenek, amelyek bármilyen neves pályázaton megállnák a helyüket.

Ahogy már említettem, a legutóbbi feladat a szárazság volt, rendhagyó módon ebből a sorozatból szeretnék most megmutatni a teljesség igénye nélkül néhány képet. A képek érdekessége, hogy nem csak technikailag, nem csak vizuálisan jó fotók, de nagyon mély gondolatok is vannak a képek mögött. Következzenek hát a fotók:

Tóth Csilla


 

Joó Etelka


 

Dr. Hermesz Károly


 

Udvardi Balázs


 

Bocsárdi Beáta


 

Bata Szilvi


 

Kórodi Árpád


 

Bibok József


 

Takács Andi


A Te is lehetsz fotós! Klub egy igazán jókedvű közösség, ahol rengeteget tanulunk, fotózunk, inspirálódunk, egymást segítjük, és ahogy látod, a fentiekhez hasonló képeket készítünk, melyeket ki is elemzünk. De a Klub egy zárt közösség, évente csupán két-három alkalommal, akkor is csak néhán napon lehet hozzánk csatlakozni. Ha Te is szeretnél a klubunk tagja lenni, iratkozz fel a várólistára, hogy ne maradj le a következő klubnyitásról.

Szerző

Lipcsei Lajos

A Te is lehetsz fotós! Online Fotós Közösség és Klub vezetője vagyok.

Hiszek abban, hogy tanulni jó, és hiszek abban, hogy a magolás helyett vannak sokkal célravezetőbb módszerek. Küldetésemnek tekintem, hogy azt a felbecsülhetetlen értékű tudást, amit a mestereimtől kaptam úgy adjam át, hogy ne csak a fotózás, a tanulás is élmény legyen.