.Blog/Tippek

Mesebeli erdő – Neil Burnell

Neil Burnell angliai fotós négy évig dolgozott egy álmán, hogy egy mesebeli erdőt megfotózzon.

2020. március 17.

Sokszor elmondom, és most Burnell története pont kapóra jött, hogy mennyire fontos az, hogy tudatosan fotózzunk. Persze annak is örülünk, és kell is örülnünk, ha véletlenül meglátunk valami szépet, és elkapjuk a pillanatot.

De a tervezésnek óriási szerepe van abban, hogy ne (csak) átlagos képeket készítsünk.

Burnell ugyanis meglátott a Wistman’s Wood-i természetvédelmi területen egy tölgyerdőt, és elképzelte, hogy milyen mesebeli képeket tudna itt készíteni, ha lenne egy kis ködös naplemente. Ezért az élményért pedig 4 éven keresztül rendszeresen visszautazott Dartmoorba. Ahogy látod, a tervét elég jól sikerült megvalósítania 😉

Neil Burnell: M Y S T I C A L

„Amikor elkezdtem komolyabban foglalkozni a fotózással, elhatároztam, hogy visszamegyek, és megpróbálom filmes stílusban megörökíteni az erdőt…”

Az előző, Szelek szárnyán című posztomban egy saját diaporámát mutattam meg, ami után kérdeztétek, hogy csak utazásról érdemes-e ilyen videót készíteni. Ahogy látod, nem.

Igazából bármiről jól tud működni, ahol egy történetet mutatsz meg, vagy projektszerűen fotózol. A jól megválasztott aláfestő zene pedig erősíti a vizuális élményen.

Szerző

Lipcsei Lajos

A Te is lehetsz fotós! Online Fotós Közösség és Klub vezetője vagyok.

Hiszek abban, hogy tanulni jó, és hiszek abban, hogy a magolás helyett vannak sokkal célravezetőbb módszerek. Küldetésemnek tekintem, hogy azt a felbecsülhetetlen értékű tudást, amit a mestereimtől kaptam úgy adjam át, hogy ne csak a fotózás, a tanulás is élmény legyen.