ZOOM használata

Zoom nevű alkalmazás tökéletes megoldás a csoportos élő előadásokhoz, és a használata is nagyon egyszerű. Ha valaki meghív a beszélgetésbe, akkor regisztráció nélkül, csupán pár kattintással be tudsz csatlakozni. Ezt a módszert mutatom most be.

2023. január 19.

Ugyan elvileg telepítés nélkül is működik a Zoom, de tapasztalat szerint kevesebb a probléma, ha a szoftvert előre letöltöd az adott eszközre, amelyen az előadást szeretnéd megnézni. Neked elegendő az ingyenes Zoom profil, mivel résztvevő vagy, regisztráció nélkül is működni fog minden. A lenti linkre kattintva egy kis segédprogramot fog telepíteni a Zoom és már bent is vagy a rendszerben.

Kattints ide a ZOOM telepítéséhez!

Miután letöltötted, indítsd el telepítést, fogadd el a szabályzatot, ezt követően beírhatod a nevedet, amit a beszélgetésben lévő többi személy is látni fog.

Amikor csatlakozni szeretnél az előadáshoz, akkor kattints arra a linkre, amit a levélben küldtem.

Lehet majd választani, hogy videóval vagy anélkül szeretnél csatlakozni a beszélgetésbe. Ha csak hanggal szeretnél kapcsolódni a híváshoz, akkor válaszd a “Join without Video” gombot. Ezt később bármikor módosíthatod.

Utána kattints a “Join with Computer Audio” gombra, és bent is vagy a beszélgetésben.

Ha a hangodat, videódat szeretnéd ki-be kapcsolni, azt bal oldalt alul tudod megtenni: csupán kattints a mikrofon vagy a kamera ikonra.

A “Chat” ikonra kattintva üzenetet tudsz küldeni a beszélgetésben résztvevőknek, így tudsz majd nekem üzenni, ha nem indul el a mikrofonod, vagy a kamerád.