Te is lehetsz fotós! Klub

főcím

Csatlakozz a Te is lehetsz fotós! Klubhoz és fedezd fel magadban a kreatív alkotót!

Az élet kihívásokkal teli út, tele szürke hétköznapokkal és apró örömökkel, de miért ne varázsolhatnánk mindebből valami igazán különlegeset? A Te is lehetsz fotós! Klub lehetőséget ad arra, hogy a mindennapokat festőivé tedd, hogy másként lásd a környezetedet és olyan dolgokban is meglásd a szépet, az érdekeset, a rendhagyót, amelyekben eddig még soha.

Miben különbözünk más kluboktól?

Hogy itt a fotózás szórakozás és tanulás is egyben. Ha csatlakozol, minden héten új, izgalmas feladat vár rád, amelyet a tudástárból kiválasztott cikkek és videók segítségével szabadon oldhatsz meg. Nem leszel azonban egyedül, mert a Klubban mindenkinek segítünk, a képeinkkel inspiráljuk egymást, hétről hétre pedig egy Kibeszélő keretében megvitatjuk a te házi feladatodat is.

A Te is lehetsz fotós! Klub valóban korlátlan tudástárral vár, amely tele van fotós trükkökkel, ötletekkel és technikai útmutatókkal. Ha az éppen aktuális feladat megoldásához szükséged van mankóra, itt mindenre megtalálod a választ. Ami azonban ennél is fontosabb, hogy egy hihetetlenül támogató közösség tagja leszel.

Milyen a Te is lehetsz fotós! Klub tagjának lenni?

Nálunk nincsenek viták, beszólások, kéretlen kritikák, csak önzetlen segítő kezek, és bármilyen furcsa is, de rengeteg szeretet. Bizony, nálunk igazán mély barátságok köttettek már, pedig még véletlenül sem vagyunk egyformák. Ez mindig meg is mutatkozik azon, ki hogyan oldja meg a feladatokat. Döbbenetesen kreatív és izgalmas megoldások születnek hétről hétre.

A heti feladatokon kívül azonban speciálisan is ráfókuszálunk egy-egy témára. Ezek olyan területek, amelyekre kicsit jobban rázoomolunk, hogy még többet tanulhassunk és kreatívabbak lehessünk. A Klub online előadásaira ezért időről időre vendégelőadók is érkeznek, akik mesélnek a tapasztalataikról és bemutatják munkáikat is. Ennek köszönhetően sokféle megközelítést és inspirációt kapsz a saját alkotói tevékenységedhez.

Nem lennénk azonban igazán lelkes fotósok, ha csak a monitor előtt tanulnánk! A klubtagokkal személyesen is szoktunk találkozni, túrákra és közös fotózásokra indulunk itthon és külföldön egyaránt. Voltunk már Bohinjban, Toszkánában, csillagfotózáson, kutyafotózáson és minden évben megünnepeljük a Klub születésnapját is. Tudod, a fotózás egy olyan életstílus, amelyhez közösségre és barátokra is szükség van.

Hogyan tanulunk a Klubban?

Lipcsei Lajos, a Klub tulajdonosa és vezetője elsősorban természetfotósnak vallja magát, de a Klubban minden fotóművészeti ágba bevezeti a tagokat. Ő maga is hosszú utat járt be a fotózás terén, és azzal a célkitűzéssel hozta létre a Klubot, hogy minél több embert eljuttathasson a tudatos fotózás legmagasabb szintjére, „amikor már nem csak a kép a fontos, az csak a jutalom, hanem az a sokszínű élmény, amit a képkészítés közben átélünk.” Lajos szívvel-lélekkel vezeti a Klubot, és minden tagra külön figyelmet szentel a háttérből, hogy mindenki megtalálhassa a saját egyedi stílusát, látásmódját.

Az inspiráció a Te is lehetsz fotós! Klub alapvető építőeleme, és nem véletlenül emlegetjük gyakran az „arisztotelészi” módszert. Ahogyan az ókori filozófus tanította, a fejlődés és tanulás legjobb módja az, ha egymástól inspirálódunk és a tapasztalatainkat megosztjuk a másikkal. A Klubban ezt a megközelítést visszük a gyakorlatba: mindenki tanít és tanul egyszerre, mindezt pedig szinte észrevétlenül teszi.

Nézd meg klubtagjaink munkáit!

Mikor a klubtagok a heti feladatok során alkotnak, nemcsak a kamera mögött állnak, hanem egymás értékelőivé is válnak. Pozitív és konstruktív visszajelzéseket osztanak meg a fotókról, felhívják a figyelmet az elkerülhető hibákra, és megmutatják a saját trükkjeiket is. Ezáltal nemcsak önmaguk képességeit fejlesztik, hanem másokét is, miközben olyan közösséget alakítanak ki, ahol mindenki támogatja egymást.

A Te is lehetsz fotós! Klubban a fotózás tehát nemcsak szakmai fejlődést, hanem valódi közösségi élményt is jelent. Az „arisztotelészi” megközelítés segítségével a klubtagok napról napra tudatosabban kezelik a gépeiket, mindeközben pedig egy olyan közösség részévé válnak, ahol a fotózás öröme határtalan.

Ha te is szeretnél részese lenni egy olyan csapatnak, ahol a fotók többek puszta képeknél, az emberek egyszerű résztvevőknél, akkor szeretettel várunk a Te is lehetsz fotós! Klubban.

Ne hagyd ki a lehetőséget!