Heti feladatokLipcsei Lajos2024-02-15T15:43:40+01:00

Heti feladatok

2020. szeptembere óta a Te is lehetsz fotós! Klub tagjaival minden héten megfotózunk egy feladatot!
Az első galéria megosztása: 2023. július 31.

Egyszer olvasd el a lentieket 😉

Mivel minden héten számtalan szebbnél szebb kép készül a klubunkban, így azt gondoltuk, hogy nyilvánossá tesszük a képinket. A galériákban látható fotók a szerzők hozzájárulásával lettek publikálva.

A Te is lehetsz fotós! Klub tagjaival 2020. szeptembere óta minden héten egy-egy feladatot fotózunk meg, melyekhez segítségül a tudástárunk sok száz cikke, videója közül válogatunk néhányat. Ezek a cikkek, videók nem azt mutatják be, hogy egy adott feladatot hogyan „kell” megfotózni, csupán a feladathoz valamilyen formában kapcsolódó fotós alapokat, technikákat mutatjuk meg, hogy a még nem annyira gyakorlott fotósok ezek segítségével tanulhassanak.

Nagyon fontosnak gondoljuk, hogy ne korlátozzuk le a klubtagjainkat, egy-egy feladatot mint a kép címét határozzuk meg, amit bárhol , bármilyen technikával a saját tudásszintjüknek megfelelően fotózzanak meg, így az is jól fogja magát érezni, aki a természetben szeret fotózni és az is, aki az utcán.

Van, amikor nagyon határozott a feladat (fotózz ellenfényben szőrös állatot), van, amikor egy technikát gyakorolunk  a lámpádat mint ecsetet használva fotózz hosszú záridővel), de legtöbbször szabadon hagyjuk szárnyalni a kreativitásunkat (fotózz fehéret)

Minden feladat elkészítésére egy hét áll rendelkezésre, de klubtagjaink közben a Klub zárt Facebook csoportjában megosztják a próbálkozásaikat, beszélgetnek, inspirálják egymást. A határidő lejártakor pedig egy kiválasztott képet feltöltenek a Klub szerverére, mely képeket egy élő, online előadás keretében fotós oktatóink „értékelnek” – ezeket az alkalmakat mi Kibeszélőnek hívjuk – így tanulunk egymás sikereiből, hibáiból.

Klubtagjaink között vannak abszolút kezdők és profi fotósok is, de ez nem jelent problémát, hiszen egy nagyon jókedvű, baráti és támogató közösséget építettünk a Klubunkból.

A Klubunk galériájában az itt látható képeknél több látható, mivel az emberekről készült képeket (és nem csak azokat) csak akkor osztjuk meg nyilvánosan, ha van erre engedélyünk

Go to Top