Biztosan Te is bosszankodtál már azon, hogy amikor LightRoom segítségével retusálod a képeidet és nagyon nehéz a csúszkákat pontosan beállítani, nagyon nagy lépésközzel ugrik odébb az érték.

A Lightroom Develop moduljában a csúszkát nagyon rövidek, így egérrel nehéz pontosan húzni. Jó megoldás lehet persze, ha a csúszka mögötti számra kattintunk és kézzel beírjuk a kívánt értéket. Én az egérnél jobban szeretem a billentyűzetet, ezért igyekszem is minden alkalmazásban a shortcode-okat használni. Viszont amikor kísérletezünk egy fotóval, mégis jobb, ha a csúszkát finoman tudjuk ide-oda tologatni.

Szerencsére a LightRoom-ban erre (is) van megoldás. A jobb oldali panel szélét meg tudjuk fogni az egérrel és befelé, a kép fel tudjuk húzni, így megnő a panel szélessége, ezáltal benne a csúszkák mérete is. Az így megnyúlt csúszkákat pedig már sokkal kényelmesebben és finomabban tudjuk majd mozgatni.

Ha a panelt csak addig húzod, ameddig a kép melletti szürke sáv még engedi, akkor a nézőképed mérete sem fog változik. Persze, ha tovább húzod, akkor kép kisebb lesz, de valamit valamiért.