Zoomoló 2022

Hogy megmaradjon a motivációnk és a jókedvünk, közösen fotózunk,
ehhez pedig különféle (házi) feladatokra zoomolunk. Ezeket a feladatokat találod a Zoomolóban.

A képeket 2021.03.22-től a Galériában együtt is láthatod

#téli_ital

15. feladat
Határidő: 2022.12.19.

Előbb-utóbb engem is beszippant a karácsonyi hangulat…

Tegnap este, amikor befejeztem a munkát, nagyon megkívántam egy kis grogot (szeretem benne a fahéj ízét), így nagy sietve be is szereztem egy üveg rumot és este a fotelemben ülve kortyoltam a forró italt…

A feladat most egy étel-, vagyis egy italfotó elkészítése lesz. Nem kell grogot kotyvasztanod, bár a fotón nagyon jól néz ki a pohár karimáján a cukor, viszont ne csak egy, a mosogató szélén álló pohár vizet fotózz le, legyen valami kapcsolata (hangulata?) a téllel, a Karácsonnyal.

Egy kis segítség lehet az Itlafotózás videóm

#karácsonyi_üdvözlőlap

151. feladat
Határidő: 2022.12.12.

A mai feladat megint egy gyakorlás lesz. Egy tárgyfotót kell elkészítened az asztalodon, egy olyan karácsonyi üdvözlőlapot, amin a háttérben megjelenik egy égősor. A kihívás, hogy ez az égősor úgy éltelenedjen el, hogy igazi szép bokeh csillogása legyen. Segítségként egy videó a Bokeh-ről.

Ha telefonnal fotózol és nem tudod ezt a bokeh csillogást megfotózni, akkor csalnod kell. Hogy hogyan, erről szól ez az ősrégi videó: Csillogó háttér.

#svenkelés

150. feladat
Határidő: 2022.12.05.

Kibeszélő

Hosszú záridővel fotózva a mozgást tudjuk érzékeltetni, de míg az örvény feladatnál a témánk mozdult be és a környezet maradt mozdulatlan, most pont fordítva kell gondolkodnunk: minden mozog, kivéve az igazából mozgó témát.

Amikor a témád mozog, pl. egy bringás ételfutár, és te a kameráddal követed őt, akkor a kamera és a bringás sebessége megegyezik, így a bringás állónak tűnik, viszont a mögötte lévő álló házak fognak bemozdulni, örvényleni.

Erről a technikáról, hogy mit hova állíts, a Mozgás és kompozíciócímű videóban 9:30-tól beszélek.

A svenkelésben az a nehéz, hogy olyan mozgó valamit találjunk és ahhoz olyan expozíciós időt válasszunk, aminél a kezünk még nem remeg be, a háttér pedig nem lesz nagyon álló, de nagyon szellemképes sem.

#örvény

149. feladat
Határidő: 2022.11.28.

Hosszú záridő segítségével fotózz valami örvénylő dolgot. Lehet ez egy vízesés, kerengő falevelek, az M4-es metró egyik fölülről fotózható megállója. A lényeg, hogy legyenek álló álló és mozgó képi elemek a fotódon.

Viszont most ne svenkelj, ne guruló autókat, buszokat, bringákat, vagy patakot fotózz. Fontos, hogy az örvénylés, a hömpölygés is a fotód része legyen.

Kis segítség:

#szemét

148. feladat
Határidő: 2022.11.21.

A szemét vajon tárgyfotó, vagy streetfotó, netán szoció?

Lehet-e szemetet fotózni az íróasztalodon felállított stúdióban?

Szép-e a szemét? Ha nem szép, hogyan lesz belőle fotó?
És hogyan fognak rád nézni az emberek, ha a körúton egy kupac szemét előtt hasalsz?

#sport

147. feladat
Határidő: 2022.11.14.

Most egy (szerintem) izgalmas témát dolgozunk fel.

Ne ijedj meg, nem sportfotót kell készítened, tehát nem kell egy hatalmas kéménycsővel állnod a pálya szélén és 80m távolból elkapni a megismételhetetlen pillanatot.

Persze lehet ezt is, de engem jobban izgat, hogy hogyan fogod meg az adott sport lényegét, a rá jellemző pillanatot, mozdulatot, az adott sportoló koncentrációját. Bármit.

És nem csak az a sport, amit rúgnak, dobnak, ütnek, a lelátón pedig 70e ember szurkol. Sport egy kocogó nyugdíjas nyújtása, egy „játszótéren” edző izmos srác húzódzkodása, a párod 15 perce kitartott plankje, egy jógaóra, vagy egy izzadt izmos has is.

#zöld_és_arany

146. feladat
Határidő: 2022.11.07.

Úgy hiszem, hogy az ősz miatt a színek kavalkádját rendesen kimaxoltuk, de próbáljunk most direktben fókuszálni két színre a zöldre és az aranyra. Vagy sárgára, de most ne a végtelenül vidám citromsárgára gondolj. Nekem ez a két szín az … jelenti (nem árulom el, hogy mit), kíváncsi vagyok, ti hogyan gondoltok rájuk.

#ősz

145. feladat
Határidő: 2022.11.01.

A heti feladat az ősz lesz. Ugyan őszi színeket már fotóztunk egy éve, de sebaj, ma máshogy fogsz fotózni mint egy éve, sokan nem voltak akkor még tagok, ráadásul az őszt nem csak a színek miatt szeretjük. Az őszi színekről készült videót itt találod

#halloween

144. feladat
Határidő: 2022.10.24.

Kibeszélő

Biztosan sokan készültök, talán már ki is faragtátok a tököket.

De persze ne csak tökben gondolkodjatok, lehet ám portrézni is. Tóth Csillának kifejezetten kötelező 😉

Az újak még nem tudják, de itt a klubban szinte bármilyen fotó jó, aminek köze lehet a témához, és kifejezetten örülünk a kreatív megoldásoknak.

Egy rövid a telefonos flatlay fotózásról:

Tök jó flat lay fotó telefonnal

#kihívás-22-ősz

… feladat
Határidő: 2022.10.17.

Kibeszélő

Válassz a kihívás hét feladat közül egyet és azt töltsd fel a szerverre!

Ha nem töltesz fel a kihívás alá képet, akkor a fedél alatti képedről fogok beszélni

#gyümölcs

143. feladat
Határidő: 2022.10.16.

Kibeszélő

#melegség

142. feladat
Határidő: 2022.10.14.

Kibeszélő

#glória

141. feladat
Határidő: 2022.10.12.

Kibeszélő

#pad

140. feladat
Határidő: 2022.10.10.

Kibeszélő

#desszert

139. feladat
Határidő: 2022.10.08.

Kibeszélő

#sajt

138. feladat
Határidő: 2022.10.06.

Kibeszélő

#fedél

137. feladat
Határidő: 2022.10.04.

Kibeszélő

#munkába menet

136. feladat
Határidő: 2022.10.03.

Kibeszélő

Ugyan egész hétre esőket jósolnak, nem merek egy újabb esős témát feladni, mert eddig sosem sikerült megfotóznunk, minden alkalommal azonnal kisütött a nap 🙂

Viszont ezt a témát lehet esőben is fotózni…

Itt a fejemben egy csomó kép ami szoció, street, vidám, komor, színes, fekete-fehér, emberek, autók, villamosok, és természetesen Krisztián bringája is 😉

#kártya

135. feladat
Határidő: 2022.09.26.

Kibeszélő

Nem tudom ti hogyan vagytok vele, de nekem napok óta semmi kedvem kimenni a lakásból. A hétvégi tanfolyam fotós gyakorlatán majd meg fagytunk. Szóval most jöjjön egy olyan feladat, amit a lakásban is meg tudunk fotózni.

Kártyát azért lesz nehéz fotózni, mert egy abszolút sík valami, így nem igazán van vetett árnyéka. Meg nem is egy igazán izgalmas dolog. Bár lehet itt most kártyatartó dobozt is fotózni, meg lehetünk újra boszorkányok is.

Nagyon régen készítettem egy videót, amiben néhány kártyalap segítségével beszélek a Photoshop layerekről.

#fekete_és_fehér

134. feladat
Határidő: 2022.09.19.

Kibeszélő

A feladat most nem az, hogy fekete-fehér képet készíts, sőt, most színes képet kell készítened, nem válthatsz fekete-fehérbe!!!

A képen a sok szín között viszont legyen egy nagyobb valami a fekete és egy nagyobb valami, ami fehér. Akár két kutya is lehet. Vagy egy fehér kutya, aminek fekete pöttyei vannak 🙂

De persze nem csak kutya lehet, hanem bármi más is. Lefotózhatsz egy fekete és egy fehér flakont is, de sokkal izgalmasabb lesz a feladat, ha azoknak a valamiknek a felülete megfelelően struktúrált, megjelennek a vetett önárnyékok a valamiken.

Egy kis segítség:

#fotó_fentről

133. feladat
Határidő: 2022.09.12.

Most egy nagyon izgalmas feladatot fogunk megfotózni. Igazából bármiről készülhet a kép a lényeg, hogy fentről lefelé fotózzunk, lefelé nézzünk.

Nem kell nagy dologra gondolni, nem kell drónt vásárolni, bár igazán izgalmas képek születhetnek, ha van otthon egy ilyen repülő masinád. A ma esti kibeszélőn megmutatom egy drónfotós képeit 😉

Ha ügyesen komponálsz akár a saját lábfejed is lehet a téma. Csupán annyi a feltétel, hogy a kamerád a föld középpontja felé nézzen. Azért nem leszek ilyen szőrösszívű, nem kell merőlegesen tartani a kamerát, elég ha érezzük, hogy lefelé nézel.

#vízpart

132. feladat
Határidő: 2022.09.05.

Kibeszélő

Volt egy nyári házi feladat (június 13-i levélben küldtem), hogy nyaralás közben fotózzatok vízpartot. Azt gondoltam, hogy így iskolakezdés környékén nézzük meg majd ezeket a képeket, hogy legyen egy kis szusszanásuk.

Most sem muszáj nyaralós vízpartról képet mutatni, ugyanolyan jó a falu határában csörgedező patak partja is, ha az fotóként megállja a helyét.

Persze nincs mindenkinek iskolás gyermeke, ők leruccanhatnak a Bahamákra, hogy friss képekkel kápráztassanak el bennünket.

#eső

131. feladat
Határidő: 2022.08.29.

Kibeszélő

Az időjósok szerint szerdáig folyamatosan esni fog és utána is esélyes, hogy legyen eső, hát használjuk ki és fotózzuk meg.

Tudod, ha felétek nem esik, akkor csinálj esőt. Fogj egy jénai tálat, spricceld össze és fotózz keresztül a tálon 😉

#urbanizált_állatok

130. feladat
Határidő: 2022.08.22.

Kibeszélő

Az urbanizált állatot értsd úgy, hogy az ember környezetében élő állatokról készüljön fotó. Fotózhatod a kutyusodat, cicusodat, de gondolkodhatsz más kutyájában is. Egy kutya a metrón jó lesz, de egy kutya az erdőben már nem igazán.

Fotózhatsz haszonállatot, de az urbanizált állatok témára pont jó lehet egy egér, egy galamb, egy róka, vagy egy igazi medve. Ha ilyen vadállatot fotózol, akkor viszont fontos, hogy a környezetéből legyen egyértelmű, hogy itt arról van szó, hogy az állatok bejárnak az emberek uralta városokba. Pl. egy kukában turkáló jegesmedve.

Ne cuki állatkát fotózzatok, most nem a lájkokra hajtunk! Állatokat fotózunk, de mint mindig, most is az a lényeg, hogy fotót készítsünk. Az, hogy a képen egy állat a főszereplő, no az csak egy sokadik szempont.

#szárazság

129. feladat
Határidő: 2022.08.15.

Kibeszélő

Azt gondoltam, hogy a harmat feladattal jót teszek veletek, hiszen hajnalban, még jóidőben tudtok majd fotózni. De mint kiderült senki nem szeret korán kelni. Pedig igazán szép fények a napkelte környékén vannak. Persze napnyugtában is lesznek szép fények, de olyankor az egész napi hőség miatt mégsem lesz olyan szép a világ.

Ehhez képest jó hír, hogy a szárazság feladathoz nem kell korán kelni. Ráadásul egy igencsak aktuális téma. Mi fotósok utáljuk a déli kemény fényeket, ennél a feladatnál viszont pont jól jöhet, hogy még inkább ráerősíthessünk a szárazság érzésére.

#harmat

128. feladat
Határidő: 2022.08.08.

Kibeszélő

Nohát nagy nehezen hazajutottam és látom, hogy többen szomorkodtok, hogy nem sikerül harmatot fotózni.
A Klubban eddig is az volt a szokás, ha valamit nem sikerül megfotózni, akkor se hagyj ki egyetlen feladatot sem, fotózz valami hasonlót.
Legyen akkor egyértelműbb a lehetőség, harmat helyett gondolkodjatok #párában és így bármi lehet, nem kell korán kelni.
Egy-két tipp:

#napszemüveg

127. feladat
Határidő: 2022.08.01.

Kibeszélő

A méreg feladat után jöjjön most egy könnyűnek tűnő feladat, a kép a napszemüvegről szóljon. Tudod, nem biztos, hogy elegendő, ha a kép sarkában, eldugva ott egy aprócska napszemüveg.

A téma legyen hangsúlyos, hogy a néző értse a képet, legyen története és vizuálisan is megállja a helyét.

#méreg

126. feladat
Határidő: 2022.07.25.

Kibeszélő

A méregre gondolhatunk úgy mint egy „tárgyra”, amely a szervezetünkbe kerülve megöl bennünket, szóval fotózhatnék most kígyót, vagy egy varázslót, fekete üveggel a kezében.

De gondolhatok fogalomként is a méregre (bosszúság), mert hát a mérges vagyok is méreg a szervezetemnek… Na ezt már nehezebben tudom elképzelni fotón, de azért ötleteim vannak ebben a témában is 😉

#lila

125. feladat
Határidő: 2022.07.18.

Kibeszélő

Azt hiszem, hogy ezzel a feladatta most Ágotának kedvezek 😉

Én szeretem, amikor színeket fotózunk, hiszen ilyenkor mindenki fantáziája szabadon szárnyalhat. Bármiről készíthetsz fotót, a lényeg, hogy a lila szín megjelenjen a képen.

Azt gondolom, hogy ez a szín egy kellemes nyári faladat lesz. A természet tele van most lilával, egyébként meg ki se kell mozdulnunk a szobánkból, lilát biztosan találunk.

#újság

124. feladat
Határidő: 2022.07.11.

Kibeszélő

Most megpróbálok mindenkinek kedvezni 😉

Az újság egy jól definiált tárgy, így vagy egyszerű lesz lefotózni, vagy nehéz. Nem jelenthet gondod nyaralás közben a rekkenő hőségben fotót készíteni róla, de elég fotogén lesz a kellemesen légkondicionált lakásunkban is.

Lehet termékfotó, vagy streetfotó, vagy természetfotó, vagy portré, vagy ételfotó, vagy turistafotó, vagy… Kb bármilyen helyzetben el tudom képzelni 😉

#hőség

123. feladat
Határidő: 2022.07.04.

Kibeszélő

A héten brutál meleget jósolnak. Én mondjuk utálom a meleget, inkább fázni szeretek, meg szeretem a havat, a kabátot és a sálat, de mivel nyár van és rekkenő hőség lesz, ezért fotózzuk meg 😉

Hogyan lehet megfotózni? Egyszerű. Autózz le az Alföldre és fotózz délibábot :-))) Hááát, nem is tudom hogyan kezdenék hozzá.

Inkább egy pohár jeges koktélt fotóznék, de ott is baj lesz, hiszen a jég önmagában még nem utal a hőségre.

Hogy nehéz-e a feladat azt nem tudom, azt viszont érzem, hogy most szépen le fogtok barnulni 😉

#fagyi

122. feladat
Határidő: 2022.06.27.

Kibeszélő

Úgy érzem az előző feladat igen nehéz volt, kevés fotót töltöttetek fel. Persze lehet, hogy az ok az volt, hogy már mindenki nyaral, épp ezért most egy könnyű, nyaralós feladatot gondoltam megfotózni.

És igazából itt most nem is érdekes, hogy nyaralsz-e, vagy sem, egy metropoliszban élsz, vagy egy tanyán. Fagyi mindenhol van.

És a fagyi elég vidám dolog, senkit nem ismerek, aki ne szeretné. Színes, mókás, finom, csupa kellemes emlék…

Na jó, azért ezt sem lesz egyszerű megfotózni. Egyrészt, mert ebben a melegben 17 nanoszekundum alatt elfolyik, másrészt mivel ennyire hétköznapi tárgy, étel, ezért nehéz lesz olyan képet készíteni róla, ami nem közhelyes. De szerencsére kreativitásért nem szoktatok messzire menni 😉

#távolban

121. feladat
Határidő: 2022.06.20.

Kibeszélő

Azt gondolom, hogy egy újabb agyat tornásztató témát fotózzunk. Miért gondolom, hogy ez a #távolban dolog nem lesz egyszerű?

Mert ami távol van tőlünk az a perspektíva miatt kicsi. Viszont ami kicsi, az nehezen tud a képünk témája lenni.

Vagyis itt most a mérettel nem igazán tudunk operálni, más kompozíciós elemeket kell segítségül hívnunk, hogy mégis egyértelmű legyen: róla szól a kép.

#bokeh

120. feladat
Határidő: 2022.06.08.

Kibeszélő

Ez a mostani feladat inkább egy kísérlet, egy tanulmány lesz, bármit fotózhatsz, a háttér eléletlenítését fogjuk gyakorolni.

A bokeh japán eredetű szó és az életlenség minőségét jelenti. Mi bokeh alatt a háttérben megcsillanó fényfoltokat értjük, és a feladat is az lenne, hogy fotózz ilyen csillogást.

A mai Fókusz-Pókusz írás ugyan az 50mm-es objektívről szól, de pont azért szeretjük ezt az objektvet, mert gyönyörű bokeh-t lehet vele fotózni. Ugyan a cikkben is említem, de belinkelem ide is a Bokeh című videót, amiben elmagyarázom, hogyan kell ezt megfotózni.

Telefonnak kb lehetetlen ez a feladat, azért próbálkozzatok ti is. Ha nagyon nem megy, akkor készítsetek olyan fotót, ahol szépen elmossátok a hátteret, az sem lesz egyszerű.Aki nagy dicséretet szeretne kapni, ő az előtér elmosásával is próbálkozzon.

Ééés, most ne utómunkával életlenítsetek!

Telefonnal úgy tudjátok minél jobban megoldani ezt a feladatot, ha a táma mögött jó messze van a háttér, a telefonnal pedig nagyon közel mentek a témához.

#tükör

115. feladat
Határidő: 2022.05.02.

A kérdezz-felelek beszélgetésre küldtetek egy-két izgalmas feladatnak valót, ezek közül választottam most a tükröt.

Az előző feladathoz képest egy igencsak konkrét valamit kell lefotózni, de azért most is használjátok a fantáziátokat. A tükör mint tárgy dokumentálása még nem fotó 😉

#magány

114. feladat
Határidő: 2022.04.25.

Így a húsvéti keresztek után most fotózzunk meg egy kevésbé megfogható dolgot.

Nem egyszerű a feladat hiszen egy fogalom megfotózásához sokkal kreatívabban kell hozzákezdeni, mintha mondjuk villákat fotóznánk, viszont pont ezért egyszerűbb is.

Sok-sok ötletem van, de izgatottan várom a képeiteket, mert midig megleptek, hogy mennyivel kreatívabbak vagytok mint én.

#kereszt

113. feladat
Határidő: 2022.04.19.

Kibeszélő

Húsvét van. Ha időd engedni és kedved is van, fotózz keresztet.

Mivel egy kőkeresztet nehéz úgy fotózni, hogy az a saját műalkotásunkká váljon, ne pedig a művész alkotását dokumentáljuk, ezért a Kibeszélőn most nem fogjuk elemezni a képeket.

Egyszerűen csak ossz meg velünk szép helyeket, hangulatokat, és kérlek, hogy a Facebook csoportban a kereszt képedhez most írd meg azt is, hogy pontosan hol fotóztad.

#fa

112. feladat
Határidő: 2022.04.11.

Kibeszélő

Ha mér a fáról szól a videó, fotózzunk fát.

Nem a videóban mutatott technikát kell használnod (persze használhatod), csupán csak annyi a feladat, hogy a képeden legyen fa. Egy természetes környezetében lévő fa.

Lehet virágzó fa, vagy elszáradt fa, izgalmas grafikája az ágaknak, egy utcarészlet a háttérben panelházakkal, de lehet a fának egy részlete, vagy akár egy kivágott fa évgyűrűi is.

Viszont még feldolgozás előtt álló fa legyen 🙂 Szóval kivágott fatörzset fotózhatsz, de egy bútor, egy fogpiszkáló azért nem lesz most jó.

Egy kis segítség:

#híd

111. feladat
Határidő: 2022.04.04.

Kibeszélő

A meteorológusok szerint a jövő hetünk borult, esős lesz, pedig jó lenne már a fűben hasalva a tavaszt fotózni.

Viszont a borult idő, az eső jól álla hidaknak, a reggeli hideg miatt pedig talán még ködöt is elcsíphetünk.

A Budapestiek biztosan előnyben vannak a szép és hatalmas hídjaink miatt, de ne feledd, híd nem csak víz fölött lehet 😉

#édesség

110. feladat
Határidő: 2022.03.28.

Kibeszélő

Ez a feladat magáért beszél. No azért nem kell, hogy csak az édesség töltse ki a teljes képet.

#reggelirutin

109. feladat
Határidő: 2022.03.21.

Kibeszélő

A fent említett (e-mailben) kutyasétáltatás például reggeli rutin. Megfotózhatod a napkeltében kergetőző kutyákat, a szájában pórázzal az ajtónál izguló kedvencedet, készíthetsz portrét egy másik kutyasétáltatóról.

Készíthetsz képet a tömött metróról, a reggeli sétádról a munkahelyed felé, a fogmosásáról, a dugóban idegeskedésről. Bármiről, aminek reggeli története, hangulata van.

Arra vigyázz, ha lefotózol egy teregetést, az neked lehet, hogy minden reggeles rutin, de a nézőid nem biztos, hogy ezt érteni fogják. De pl, ha egy mediterrán szigeten élsz és a házak lapos tetején reggelente mindenki tereget a napkeltében, akkor azért el tudok erről egy ütős képet képzelni.

És igen, a kihívások alatt sok vicces fotót láttunk már a budiban fajanszon kucorgó emberekről, és ugye mindent is lehet, viszont, ha ezt a témát választod, akkor kösd föl a gatyád 😉 és legyen brutálisan jó az a fotó!

#kör

108. feladat
Határidő: 2022.03.14.

Kibeszélő

A meteorológusok szerint a jövő hetünk borult, esős lesz, pedig jó lenne már a fűben hasalva a tavaszt fotózni.

Viszont a borult idő, az eső jól álla hidaknak, a reggeli hideg miatt pedig talán még ködöt is elcsíphetünk.

A Budapestiek biztosan előnyben vannak a szép és hatalmas hídjaink miatt, de ne feledd, híd nem csak víz fölött lehet 😉

#táskám-tartalma

107. feladat
Határidő: 2022.03.08.

Kibeszélő

A hétre bitang hideget jósolnak, így most szobában fotózható, konkrét témát gondoltam feladatnak. Bocs lányok, de ez a feladat most erősen kedvez a pasiknak, nekem is mindenem elfér a farzsebemben 🙂

A táskád tartalmát bárhogyan megmutathatód, ééés lehet ám füllenteni is. Ha nincs ötleted, javaslom, hogy nézd meg a Flatlay fotózásról szóló videót.

#árnyék-az-arcon

106. feladat
Határidő: 2022.02.28.

Kibeszélő

A feladat most csak arról szól, hogy fotózz úgy portrét, hogy az arcon megjelenjen valami árnyék. Tehát nem fontos, hogy önárnyék legyen, viszont, ha nem a videóban szereplő árnyékok közül választasz egyet, akkor az az árnyék valami izgalmas forma, mintázat legyen.

Ez most egy nehéz feladat, inkább a próbálkozásról szól. Sötétítsd be a szobát és egy íróasztali lámpával (ő lesz a főfény) járj körbe valakit és próbálgasd, hogy milyen lesz ha magasabbról, alacsonyabbról, szemből, oldalról, alulról, fölülről érkezik a fény.

Ha nincs modelled, vagy nem áll kötélnek, ne csüggedj, akkor fotózz valami izgalmas árnyékot.

Egy kis segítség:

#fent-lent

105. feladat
Határidő: 2022.02.21.

Kibeszélő

Hááát… Ennél pontosabban nem tudnám leírni, hogy mit is fotózz. Legyen benne fent is meg lent is.

Nem baj, ha konkrét tárgyakat fotózol, mondjuk egy medvét a lépcső tetején, egy harisnyát pedig a lépcső alján, de bátran szárnyalhat a fantáziád. Nekem pl abszolút erről a fent-lentről szól mondjuk egy hintázó gyerek, akiről a sebességet érzékeltetve egy bemozdult képet fotózol

#szelfi

97. feladat
Határidő: 2022.01.31.

Kibeszélő

Ne félj, szelfit készíthetsz úgy is, hogy Te meg sem jelensz a képen 😉

Nagyon fontos ennél a feladatnál, hogy most ne csak egyszerűen dokumentáljátok magatokat, hanem próbáljátok megfogni a lényeteket és ehhez keressetek megfelelő vizuális eszközöket.

Olyan képet készíts, amire amikor ránézünk el tudjuk képzelni a személyiségedet!

Bátran mutasd meg magad, itt egymás között vagyunk!

De ha nem is fogod megmutatni a képed, akkor is mindenképp fotózd meg a feladatot, mert eszméletlenül jó móka.

#hajcsavar

96. feladat
Határidő: 2022.01.24.

Kibeszélő

Szintén egy olyan feladat, aminek megoldásához nem muszáj, hogy legyen ember a képen. Persze jó, ha van.

De a lényeg, hogy ne feltétlenül csak arra az eszközre gondoljatok, amiről a cím szól, és igazából nem is tudom, hogy így hívják-e, inkább a hajszépítésről szóljon a történet.

#kéz

95. feladat
Határidő: 2022.01.17.

Kibeszélő

Nem egyszerű olyan feladatot kigondolni, amit mindenki meg tud fotózni. Olyan feladatot találni, hogy aki érez hozzá elhivatottságot, az embert fotózzon, aki meg nem szeretne, az is el tudja készíteni a feladatot.

Fotózzunk most kezet, mivel a tekintethez hasonlóan a kezeknek is erős történetmesélő képességük van, így azt gondolnánk, hogy könnyű kezet fotózni, de mégsem, mivel a rövidülések miatt elég sete-sután is ki tud nézni.

Akár egyetlen kéz, akár kezek is megjelenhetnek a képeinken, sőt egy egész alakos modellfotó is készülhet, de a főszerep a kézé legyen egy ilyen képen is.

#lábbeli

94. feladat
Határidő: 2022.01.10.

Kibeszélő

Mivel sokatoknak problémát okozott „modellt” találni az előző feladathoz, most egy olyan feladatot gondoltam ki, amit megoldhatunk emberrel, vagy ember nélkül is, ugyanis a cipőhöz tartozhat láb is 😉

Nem szerettem volna csak cipőre korlátozni a feladatot, ezért lett lábbeli a cím. Így jöhet szandál, bakancs, csizma, vagy ki tudja még mi minden.

#ember

93. feladat
Határidő: 2022.01.03.

Kibeszélő

A legutóbbi Kibeszélőn felmerült a kérés, hogy nézük meg kicsit, hogyan  is kell embert fotózni. Nem egyszerű a dolog, hiszen szükség van hozzá egy modellre, akit leginkább stúdióban szokás fotózni. Meg hát nem olyan egyszerű, hogy valaki képmását mutogatjuk, hiszen engedély kell hozzá.

Elsőre próbálkozzunk meg egy általános feladattal: a fotón legyen egy felnőtt, vagy egy gyerek, de csak egyetlen egy, és mögötte, a háttérben jelenjenek meg a karácsonyi fények.